Tandproteser

Hvis man har mistet flere tænder – eller måske endda dem alle, kan det blive aktuelt at fremstille en tandprotese.

Det foregår i samarbejde med erfarne tandteknikere, men det er tandlægen, som tager aftryk og tilpasser protesen. Normalt varer behandlingen 2 – 4 uger afhængig af hvilken type protese, det drejer sig om.

Rådgivning om tandproteser

Der findes mange forskellige muligheder for at erstatte manglende tænder, og det vil være for omfattende at beskrive det her, så kom i stedet og få en snak om dine behov og de muligheder, der er for dig.

Vi kan tilbyde tre forskellige slags tandproteser

Delproteser
En delprotese er til dig, der stadig har enkelte, sunde tænder tilbage. Protesen kan hæfte på dine sunde tænder ved hjælp af bøjler eller tryklåse. Det er en stabil protese, som giver mulighed for at bevare dine tilbageværende tænder. Samtidig at det er muligt at udvide protesen med en eller flere tænder, hvis behovet opstår.

Helproteser
En helprotese er til dig, der er tandløs. Målet er at opnå et færdigt resultat, der tager sig så naturligt ud som muligt. Det er i nogle tilfælde nødvendigt, at vi henviser dig til en dygtig klinisk tandtekniker, som har mulighed for at hjælpe dig hurtigt gennem processen.

Immediatprotese
Hvis det vurderes, at du skal have trukket dine sidste, dårlige tænder ud, inden du kan få en helprotese, behøver du ikke bekymre dig om at gå tandløs i perioden efter udtrækningen. Vi tilbyder en midlertidig immediatprotese til dig, der beskytter de åbne sår efter tandudtrækningen, inden din egen helprotese er færdigfremstillet.