Bideskinne

Kender du det, at du vågner fra en nats søvn, men alligevel føler du dig ikke udhvilet? Du har måske hovedpine eller spændinger i kæben. Symptomer som hovedpine og spændinger i nakke eller kæbe – især om morgenen – kan være tegn på, at du skærer tænder. Mange mennesker skærer tænder i søvne uden at være klar over det.

En bideskinne kan måske hjælpe dig, som skærer tænder eller har et skævt bid.

Hvordan virker en bideskinne?

En bideskinne er en gennemsigtig plastskinne som sidder på tænderne i overmunden eller undermunden. Bideskinnen virker ved at aflaste tygge- og kæbemusklerne og mindsker dermed sammenbiddet mellem tænderne. Den forhindrer ikke tænderskæren, men den forhindrer yderligere slidtage på tænderne og hjælper kæbemusklerne til at slappe af. De fleste, der benytter sig af bidskinner, bruger den om natten.

Sådan foregår en behandling med bideskinner

Ved den første konsultation foretager vi en vurdering af, hvorvidt en bideskinne er den rette behandling for dig. Herefter scanner vi eller tager et aftryk af dine tænder, som anvendes til fremstilling af din personlige bideskinne. Vi aftaler tid til udlevering og instruktion i brug og renhold. Vi finder en kontroltid efter cirka 14 dage, hvor vi tjekker at bideskinnen sidder behageligt pog foretager eventuelle småjusteringer.